Over

In 2017 gaat het monumentale Prinses Beatrixbad in Rotterdam meerdere keren als expositieruimte fungeren. De eerste tentoonstelling in de reeks Badgasten opent op vrijdag 27 januari. Later in het jaar staan nog twee exposities gepland.

Aanleiding voor het tentoonstellingsprogramma is de succesvolle expositie POOL die afgelopen oktober plaatsvond op dezelfde locatie. Kunstenaar Serge Game koos toen werk van negen kunstenaars uit, die een dialoog aangingen met het zwembad en richtte samen met Bob Smit Gallery de tentoonstelling in.

Ook dit maal is de expositie samengesteld door Game in samenwerking met curator Sabine Alders. De samenstellers laten zich leiden door de context van de locatie: de gekozen kunstwerken passen qua kleur, uiterlijk of uitstraling bij het bad of vormen juist een contrast hiermee.

Het Prinses Beatrixbad ligt verscholen in het Oostelijk Zwembad. Het voormalig therapeutisch en revalidatiebad sloot in 2014, nadat door financiƫle problemen het bad niet gerestaureerd kon worden. Door de exposities hoopt het bad opnieuw zichtbaar te worden voor een breed publiek om renovatie alsnog mogelijk te maken.

Binnen het programma is ruimte voor zowel gevestigde namen als voor jong talent. Bij de pilottentoonstelling is werk te zien van Madeleine Berkhemer, Jonathan Gaarthuis, Serge Game, Menno Hiele en Johannes Langkamp.

Expo Badgasten is te zien tot en met zondag 5 maart.

 

Contact

expobadgasten@gmail.com

Facebook